Microsoft julkaisi Windows XP Media Center 2004:n

Jari Ketola
1. lokakuuta, 2003 8:08

Microsoft jatkaa yrityksiään valloittaa kuluttajien olohuoneet. Yhtiö on julkistanut uuden version kotiteatteri-PC -käyttöjärjestelmästään -- Windows XP Media Center Edition 2004:n.
Tähän mennessä Microsoft ei ole onnistunut valloituksessaan. Uusi versio tuo mukanaan ominaisuuksia, kuten CD-levyjen rippaamisen, joustavammat streamausominaisuudet sekä mahdollisuuden tulostaa valokuvia pelkästään kaukosäätimellä ohjaamalla. Näiden ominaisuuksien toivotaan vakuuttavan ihmiset olohuoneen mediakeskuksen tarpeellisuudesta ja toimivuudesta.
Niin sanottujen kotiteatteri-PC:den (HTPC) suosio on tasaisessa kasvussa, ja etenkin alan harrastajat ovat rakennelleet HTPC-koneita. Microsoftin harmiksi käyttäjät valitsevat kuitenkin koneidensa käyttöjärjestelmäksi joko Linuxin tai perinteisen Windows-version.
Todennäköisin syy Media Centerin kehnohkoon menestykseen on ollut korkea hinta. Microsoft on kuitenkin saanut mukaan uusia valmistajia, kuten Sonyn ja Dellin, jonka lisäksi halvimpien Media Center -laitteiden hinnat on saatu painettua alle tuhannen dollarin.
Lähde:
News.com
Lue myös:
Digiboksi-PC

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.