RIAA haastoi iMeshin oikeuteen

Petteri Pyyny
19. syyskuuta, 2003 21:36

RIAA jatkaa sotaansa P2P-verkkoja vastaan. Tällä kertaa vuorossa on israelilainen iMesh, joka on jollain ihmeen kaupalla onnistunut välttelemään oikeusjuttuja jo vuosia, ohjelmisto on eräs vanhimmista vielä toiminnassa olevista P2P-sovelluksista.
iMesh on muuttunut vuosien aikana valtavasti ja ohjelman P2P-verkkotekniikka on elänyt muutosten mukana. Nykyinen tekniikka pohjautuu FastTrack-verkkoon, jota sekä Kazaa että Grokster käyttävät. Tämä tekeekin nyt edessäolevan oikeusjutun mielenkiintoiseksi, sillä RIAA hävisi ensimmäistä kertaa P2P-yhtiöitä vastaan käymissään oikeusjutuissa huhtikuussa, kun käräjäoikeus päätti että FastTrack-pohjaiset ohjelmat eli Sharman Networksin vanhempi versio Morpheuksesta sekä Grokster ovat laillisia.
iMeshillä on konttori Yhdysvalloissa, joka tekee siitä selkeästi Yhdysvaltain lainsäädännön ja siten myös RIAA:n ulottuvilla olevan palvelun ja yhtiö mainostaa omilla sivuillaankin, että kaikki yhtiön toimintaan liittyvät oikeusjutut ratkaistaan New Yorkin käräjäoikeudessa.
Lähde: News.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.