Pioneer ilmoitti myyneensä 5 miljoonaa DVD-polttavaa

Petteri Pyyny
11. syyskuuta, 2003 22:48

Pioneer ilmoitti tällä viikolla toimittaneensa viidennen miljoonannen polttavan DVD-asemansa. Luku sisältää ainoastaan PC-asemat eikä siis laske mukaan mm. Japanissa supersuosittuja "DVD-videoita".
Yhtiö on toistaiseksi pysynyt DVD-R -formaatin vankimpana tukijana ja on aivan viime aikoihin asti kieltäytynyt ns. moniformaattiasemien mukaanotosta valikoimiinsa, mutta hiljattain yhtiö on pyörtänyt puheensa ja julkaissut Pioneer A06:n tänä kesänä, joka tukee jo myös ns. "plussaformaatteja" ja on ilmoittanut seuraavan sisäisen asemamallinsa eli Pioneer A07:n olevan myös moniformaattiasema. A07 tullee myyntiin joulumarkkinoille ainakin Yhdysvalloissa ja Japanissa ja tulee tukemaan todennäköisesti ensimmäisenä asemana markkinoilla 8x -polttoa DVD-R -levyille (eli DVD-R -levyn poltto kestää hieman alle 8 minuuttia 8x -nopeudella).
Yhtiön panostus nimenomaan DVD-R/RW -formaattiin on myös kannattanut siinä mielessä, että Santa Clara Consulting Groupin arvion mukaan DVD-R -formaatti pitää nyt hallussaan noin 55% tallettavien DVD-levyjen markkinoista, jättäen loppuosan neljän muun formaatin eli DVD+R:n, DVD+RW:n, DVD-RW:n ja DVD-RAMin jaettavaksi.
Lähde: Yahoo! Finance

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.