RIAA tarjoaa P2P-käyttäjille "armahdusta"

Petteri Pyyny
5. syyskuuta, 2003 23:19

Sitkeiden huhujen mukaan RIAA on suunnittelemassa eräänlaista "joukkoarmahdusta" yhdysvaltalaisille P2P-käyttäjille, jonka avulla "kärähtäneet" P2P-käyttäjät pääsisivät lähestulkoon kuin koira veräjästä.
Laittoman materiaalin jakamisesta kärähtäneet P2P-käyttäjät voisivat suunnitelman mukaan allekirjoittaa virallisesti hyväksytetyn sopimuksen, jonka mukaan he lupaavat tuhota kaiken hallussaan olevan laittoman musiikin, oli se sitten talletettuna tietokoneen kovalevyille tai CD-levyille. Lisäksi sopimuksen mukaan käyttäjä lupautuu pysymään jatkossa erossa laittoman materiaalin hankkimisesta ja levittämisestä. Sopimus tulee lähettää allekirjoitettuna ja kuvallisen henkilöllisyystodistuksen valokopiolla varustettuna RIAA:lle ja sopimuksen saatuaan RIAA poistaa ko. käyttäjää kohtaan nostetut syyteharkinnat ja syytteet.
Mutta jos käyttäjä jää myöhemmin kiinni sopimuksen rikkomisesta olisi seurauksena syyte törkeästä tekijänoikeuksien rikkomisesta sekä sopimuksen rikkomisesta. Ns. ammattimaisille piraateille kyseistä mallia ei tultaisi tarjoamaan lainkaan. RIAA on kieltäytynyt toistaiseksi kommentoimasta huhuja.
Lisää aiheesta:
BusinessWeek
vnunet.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.