RIAA ja MPAA valittavat huhtikuisesta P2P-päätöksestä

Petteri Pyyny
20. elokuuta, 2003 10:40

Levy-yhtiöiden etujärjestö RIAA, elokuvastudioiden etujärjestö MPAA sekä musiikintuottajien etujärjestö NMPA aikovat valittaa Yhdysvaltain liittovaltion oikeusistuimen huhtikuisesta päätöksestä vetoomustuomioistuimeen. Huhtikuussa liittovaltion tuomari Wilson päätti, että P2P-yhtiöt Grokster ja Streamcast Networks ovat laillisesti toimivia yhtiöitä, joita ei voida pitää vastuussa siitä miten niiden käyttäjät palveluja käyttävät.
RIAA:n mukaan Wilsonin päätös on väärä ja järjestö väittää Wilsonin jättäneen päätöksestään kokonaan pois näkökulmat joita aiemmat P2P-palveluihin liittyneet oikeusjutut olivat käsitelleet. Ennenkaikkea RIAA:n mielestä juttuun olisi pitänyt käyttää samaa harkintaa kuin mitä käytettiin aikoinaan Napsterin tuomion yhteydessä.
Mutta Groksterin edustajan mukaan Wilson oli hyvin perillä Napsterin juttuun liittyneistä seikoista ja tämän lisäksi Napsterin ja Groksterin eroista. Grokster käyttää (ja Streamcastin Morpheus käytti, kun tämä oikeusjuttu sai alkunsa) FastTrack-verkkoa P2P-palvelunsa pohjalla, joka on täysin keskuspalvelimesta riippumaton verkko päinvastoin kuin Napster, jossa kaikki Napsterin verkon kautta liikkunut data siirtyi ainakin hakujen muodossa aina Napsterin omistamien keskuspalvelinten läpi.
Lähde: News.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.