RIAA:n menetelmät jälleen kyseenalaistettu

Jari Ketola
31. heinäkuuta, 2003 21:55

Vaikka yhteydentarjoaja Verizon hävisikin DMCA:sta käydyn oikeudenkäynnin RIAA:ta vastaan, jaksavat jotkin tahot pistää edelleen hanttiin. Pacific Belliin kuuluva SBC Communications on kieltäytynyt yhteistyöstä RIAA:n kanssa. Yhtiö onkin tehnyt valituksen yhdysvaltalaiseen tuomioistuimeen, jossa väitetään RIAA:n lähettämien haasteiden olevan virheellisiä.
Verizonin tavoin SBC pitää DMCA-lain mahdollistamaa nopeutettua haastemenetelmää perustuslain vastaisena. "DMCA-haasteiden väärinkäyttö tuo mukanaan perustuslaillisia kysymyksiä, jotka tulee jättää oikeusistuimien, ei yksittäisten yhtiöiden ratkaistaviksi," totesi yhtiön puhemies.
RIAA on myös virheellisesti sisällyttänyt yhteen haasteeseen vaatimuksia useiden erillisten käyttäjien yhteystiedoista. Jokaisesta rikkeestä pitäisi tehdä yksilöllinen ja tarkka haaste.
RIAA:n käyttämä "haulikkomenetelmä" on saanut myös senaattori Norm Colemanin avaamaan RIAA:n toimia selvittävän tutkinnan. Coleman myöntää RIAA:n huolien olevan aiheellisia, mutta pitää käytettyjä menetelmiä mahdollisesti väärinä. "Musiikkiteollisuus vaikuttaisi omaksuneen "haulikkomenetelmän", joka saattaa mahdollisesti vahingoittaa myös syyttömiä, jotka ovat joko olosuhteiden uhreja tai eivät mahdollisesti edes ole tietoisia digitaalisen tiedostonjaon säädöksistä," Coleman totesi.
Lähde:
Wired News
The Kansas City Star

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.