Grokster julkaisi "Pro"-version

Petteri Pyyny
15. heinäkuuta, 2003 23:39

Grokster, maailman toiseksi suurin P2P-ohjelmien tekijä, joka käyttää samaa P2P-verkkoa kuin Kazaa (eli FastTrack-verkkoa), on julkaissut P2P-ohjelmastaan uuden Grokster Pro-nimisen version.
Uusi versio maksaa $19.99 ja muutoin samanlainen kuin tavallinen Grokster, mutta ei sisällä ollenkaan ns. adware ja spyware-komponentteja. Adware on useista ohjelmista löytyvä komponenttityyppi, joka sisällyttää ohjelman käyttöliittymään bannereita ja tämän lisäksi ohjelman ollessa suljettunakin, avaa mm. popup-ikkunoita käyttäjän selaillessa verkkosivuilla. Spyware on tästä ikävämpi muoto, jossa ohjelma lähettää takaisin mainistajalle tietoja siitä, mitä verkkosivuja käyttäjä selailee koneellaan. Sekä ad- että spyware-komponentit löytyvät kaikista suosituista kaupallisista P2P-ohjelmista, kuten Groksterista sekä Kazaasta.
Groksterin mukaan mainosvapaalle versiolle on ollut suuri kysyntä käyttäjien keskuudessa ja tarjoamalla maksullisen vaihtoehdon ihmisille, jotka haluavat käyttää ohjelmaa ilman mainoksia, Grokster "pystyy mainosten puutteesta huolimatta maksamaan laskunsa", kuten yhtiön lehdistötiedote asian ilmaisi.
Luonnollisesti monet käyttäjät ovat osoittamassa sormella erilaisten Kazaasta tehtyjen muokattujen versioiden suuntaan, jotka tarjoavat jo nyt mainosvapaan käytön FastTrack-verkolle. Valitettavasti vain ko. ohjelmat, mm. Kazaa Lite, rikkovat Kazaan tekijänoikeuksia ja ovat siksi laittomia -- mikä tietysti on tavallaan hieman hymyilyttävä lausahdus puhuttaessa P2P-verkoista.
Nyt suuri kysymys lienee enää se, kauanko kestää ennenkuin Grokster Pro löytyy FastTrack-verkosta..
Lähde: News.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.