Yhdysvallat väittää Malesian hinnanalennuskampanjan olevan tehoton

Petteri Pyyny
8. heinäkuuta, 2003 23:27

Yhdysvaltain hallituksen ulkomaankauppaosaston edustaja, William Lash, on ollut vierailulla Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa tällä viikolla ja on kertonut maan hallitukselle Yhdysvaltain näkemyksiä Malesian hallituksen aloittamasta ulkomaisen median ostoboikotista.
Malesian hallitus kehotti kansalaisia toukokuun lopulla boikotoimaan ulkomaista viihdettä, mm. CD- ja DVD-levyjä, toivoen näin voivansa pakottaa ulkomaiset mediayhtiöt laskemaan ko. tuotteiden myyntihintoja Malesiassa. Malesian hallituksen mukaan maassa myytävät kotimaiset lailliset VCD-elokuvat maksavat noin kaksi ja puoli euroa kappaleelta ja näiden elokuvien piratismi on lähes olematonta. Vastaavasti ulkomaiset VCD-elokuvat (Malesiassa, kuten useissa muissakin Aasian maissa VCD on johtava media myös laillisten elokuvien myynnissä) maksavat usein yli 8 euroa ja ovat piraattien pääkohteita. Malesian hallituksen mukaan laillisen viihteen hinnan lasku näkyisi välittömästi myös piratismiluvuissa.
Yhdysvallat ei yhdy Malesian näkemykseen, vaan kannattaa ankarampia rangaistuksia ammattimaisille piraateille, mm. pitkiä vankeusrangaistuksia, sekä Malesian hallitukselta kovempia otteida piratismin vastaiseen taisteluun. Malesian kauppaministerin Muhyiddin Yassinin kommentti lehdistölle Lashin vierailun päätteeksi oli: "Me teemme niin, mikä sopii meille parhaiten."
Lisää aiheesta:
MSNBC #1
MSNBC #2

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.