EFF:n kampanjoi RIAA:n toimia vastaan

Jari Ketola
3. heinäkuuta, 2003 20:13

Electronic Frontier Foundation on julkistanut P2P-tiedostonvaihtoa tukevan "Let the Music Play" -kampanjan Yhdysvalloissa. Kampanja on vastatoimi RIAA:n aikeille haastaa P2P-verkkoja käyttäviä yksityishenkilöitä oikeuteen.
"George Bushia sai vähemmän ääniä, kuin tiedostojenjako-ohjelmilla on nykyään käyttäjiä," totesi EFF:n lakimies Fred von Lohmann. "Kongressin tulisi kiinnittää vähemmän huomiota levyteollisuuden lobbareihin ja kuunnella yli kuuttakymmentä miljoonaa amerikkalaista, jotka käyttävät tiedostonvaihtopalveluita päivittäin."
EFF tulee ajamaan näkyvää mainoskampanjaa useissa julkaisuissa. Kampanja peräänkuuluttaa uutta suhtautumista P2P-verkkoihin niin levy-yhtiöiltä kuin RIAA:ltakin.
"Tekijänoikeuslaki ei ole enää yhteneväinen kuluttajien näkemyksien kanssa, eikä myöskään nykyisen musiikinlevitysmallin kanssa," EFF:n johtaja Shari Steele sanoi. "Sen sijaan että käyttäjät taotaan maan rakoon haastamalla kaikki oikeuteen, tulisi meidän etsiä vaihtoehtoisia ratkaisuja, jotka sekä mahdollistavat tiedostojen vaihtamisen verkossa että takaisivat muusikoille asiaankuuluvat maksut."
Lisätietoja kampanjan kotisivulta.
Lähde:
Hollywood Reporter

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.