AfterDawn.com 4v tänään

Petteri Pyyny
10. kesäkuuta, 2003 10:21

AfterDawn.com:n avautumisesta yleisölle tulee tänään kuluneeksi tasan neljä vuotta. 10. kesäkuuta 1999 avasimme sivustomme, jonka tarkoituksena oli silloin toimia jonkinlaisena kaksikielisenä MP3-portaalina, tarjoten uutisia, ohjelmia, ilmaisia MP3:sia ja kaikenlaista muuta aiheeseen liittyvää yhden sivuston alla.
Sittemmin monia saitin osa-alueita on "tipautettu" pois kyydistä ja uusia tullut matkaan, kun maailma ja ihmisten kiinnostukset ovat muuttuneet. MP3-aiheesta on tullut pieni sivuhaara muun sisällön seassa, P2P:tä ei edes käsitteenä ollut 4v sitten olemassakaan ja ensimmäisiä DVD-rippereitäkin piti vielä odotella muutama kuukausi sivuston avaamisesta.
Kutsun saittia vieläkin "harrastukseksi, joka karkasi käsistä" ja sitä se todellakin on. Neljä vuotta sitten tavoitteet olivat korkealla, mutta tuskin kukaan perustajista olisi arvannut minkä kokoiseksi homma aikanaan paisuu. Kurkistin eilen vuoden takaista vastaavaa viestiäni ja hämmennyin syvästi -- olin alitajuisesti kai tullut tulokseen, että viimeisen vuoden aikana sivuston kasvu on jotenkin tasaantunut tai jopa pysähtynyt. Mutta kun lukuja katselee, on tilanne se, että olemme viimeksi kuluneen vuoden aikana kasvaneet liki kolme kertaa suuremmiksi.
AfterDawn.com ja siihen liittyvät sivuprojektit eli MP3Lizard.com ja Dawnload.net keräävät kuukausittain yhteensä noin kymmenen miljoonaa sivulatausta ja kolme miljoonaa vierailua sivuillemme. Kuukausittain sivuiltamme myös imuroidaan yli puoli miljoonaa softaa ja rekisteröityneitä käyttäjiä on sivuillamme nyt jo yli 70'000kpl. Suomenkielisten sivujen osuus liikenteestä on reilu kymmenes eli suomenkielisiä sivujamme käydään kuukausittain lukemassa noin 300'000 kertaa ja sivulatauksia kertyy noin 1,2 miljoonaa.
Haluaisimme kiittää jälleen kerran teitä, rakkaat käyttäjämme, viimeksi kuluneesta neljästä vuodesta ja kaikesta palkitsevasta palautteesta mitä olemme tänä aikana saaneet. Suurin tunnustus on omasta mielestämme edelleen se, että näemme samojen käyttäjien palaavan sivuillemme takaisin viikosta toiseen -- käyttäjäuskollisuutta parempaa palautetta ei kukaan voi toivoa. Kiitos.
Petteri Pyyny
AfterDawn.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.