Levy-yhtiöt järeämpien aseiden markkinoilla

Jari Ketola
3. toukokuuta, 2003 22:26

Sanomalehti New York Timesin mukaan yhdysvaltalaiset levy-yhtiöt kehittelevät uusia keinoja taistella verkkopiratismia vastaan. Valetiedostot ja varoitusviestit ovat uusimpien kaavailujen rinnalla vain pieni kiusa.
Miltä tuntuisi jos internet-yhteytesi joutuisi palvelunesto (DoS) -hyökkäyksen kohteeksi, jos levyteollisuuden palkkaama agentti tulkitsee, että osoitteestasi jaetaan piraattitiedostoja? Tai jos imuroisit musiikkikappaleelta vaikuttavan tiedoston, joka paljastuisikin Troijan hevoseksi, joka etsii kiintolevyltä laittomina pitämiään tiedostoja ja tuhoaa ne. Juuri tuollaisia menetelmiä levy-yhtiöt parhaillaan tutkivat.
Edellämainitut menetelmät rikkovat räikeästi lähes kaikkien länsimaiden teleliikennelakeja, mutta ilmeisesti tekijänoikeuslakien toimeenpanemisessa voidaan muita lakeja hieman rikkoa. Mikäli jokin järjestelmistä otetaan käyttöön on hyvin todennäköistä, että niitä toimeenpanevat tahot joutuvat pian vastatoimien kohteeksi. Näin kävi hiljattain Madonnalle, joka yritti valistaa kuluttajia keinoin, jotka eivät olleet kaikkien mieleen.
Lähde:
New York Times

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.