Britannian musiikkiteollisuus syyttää BT:tä P2P-verkkojen tukemisesta

Petteri Pyyny
17. maaliskuuta, 2003 21:20

Britannian musiikkiteollisuuden etujärjestö, British Phonographic Industry, syyttää avoimesti Britannian entistä valtion telemonopolia British Telecomia tekopyhästä suhtautumisesta laittomaan P2P-verkkojen käyttöön.
BT on Britannian ylivoimaisesti suurin ISP, mutta BPI:n mukaan yhtiö ei ole tehnyt elettäkään kitkeäkseen laitonta tiedostojenvälitystä verkostaan. BT on vastannut syytteisiin sillä, että P2P-verkot eivät itsessään ole millään tavalla laittomia, vaan niillä on myös laillisia käyttötarkoituksia. Lisäksi BT on kertonut BPI:lle, että P2P-verkkojen sulkeminen operaattorin verkosta on likipitäen mahdotonta tuhoamatta samalla muita verkkopalveluja (kuten jokainen verkon toimintaa tunteva voi todistaa).
Ainoa Britannian ISP, joka on tehnyt jotain BPI:n valituksiin pohjautuen, on useamman kerran konkurssia vältellyt kaapelioperaattori ntl, joka tänä vuonna asetti kaapelimodeemikäyttäjille gigatavun päivittäisen käyttörajan. Käyttöraja nosti myrskyn käyttäjien keskuudessa ja tähän mennessä jo tuhansia asiakkaita on vaihtanut ntl:ltä kilpaileville operaattoreille.
BT avasi oman laillisen musiikkipalvelunsa, DotMusicin, tässä kuussa ja pyrkii palvelun avulla houkuttelemaan lisää laajakaistakäyttäjiä asiakkaikseen.
Lisää aiheesta: BBC

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.