Applelta musiikkipalvelu?

Petteri Pyyny
5. maaliskuuta, 2003 20:19

Los Angeles Timesissa olevan jutun mukaan Apple olisi suunnittelemassa kaupallisen musiikkipalvelun avaamista lähiaikoina. Saman jutun mukaan yhtiö on onnistunut lisensoimaan neljän suuren levy-yhtiön materiaalin palveluun jo tässä vaiheessa.
Kommenttien mukaan Applen rakentama palvelukonsepti on niin helppokäyttöinen, että levy-yhtiöiden pomot ovat vakuuttuneita sen onnistumisesta. Palvelun teknisestä toteutuksesta ei ole olemassa kuin huhuja, mutta se tiedetään, että Apple on lisensoinut verkkokauppajätti Amazonilta sen patentoidun 1-click -maksujärjestelmän palvelun käyttöön. Lisäksi pidetään "varmana", että palvelu tulee integroitumaan kiinteästi yhtiön iTunes-ohjelmistoon sekä yhtiön megasuosittuun iPod-MP3-soittimeen.

Ongelmaksi tietysti muodostuu se, miten Windows-käyttäjät hoidetaan ja missä formaatissa palvelun musiikki jaellaan. Nämä ovat ainakin tällä hetkellä avoimia kysymyksiä, joihin toivottavasti saadaan vastaus lähiaikoina. Huhutaan myös, että Sony olisi ainoana suurena levy-yhtiönä kieltäytynyt yhteistyöstä sen vuoksi, että Apple haluaa palveluun mahdollisuuden polttaa imuroituja kappaleita CD-levylle ja Sony ei pidä ajatuksesta.
Lisää aiheesta:

LA Times
(vaatii rekisteröinnin)
Seattle Times

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.