Tuntematon amerikkalaisyhtiö väittää omistavansa streaming-tekniikan patentit

Petteri Pyyny
6. helmikuuta, 2003 20:04

Käytännössä täysin tuntematon yhtiö, Acacia, on aloittanut kampanjan streaming-tekniikkaa käyttäviä yrityksiä vastaan, vaatien näitä lisensoimaan sen omistamat patentit, joiden se katsoo kattavan streaming-teknologian kaikki perusosat.
Acacia aloitti lisenssimyyntinsä ja patenteistaan tiedottamisen viime vuoden puolella, valiten aluksi kohteekseen lähinnä aikuisviihdesivustoja. Joulukuussa yhtiö aloitti isompien streaming-palveluja tuottavien yhtiöiden tilille vetämisen, joukossa mm. useita suuria verkkoradioita.
Yhtiö on toistaiseksi ollut varsin vaatimaton menestyksessään, mutta yksi suuri voitto yhtiölle on jo tullut, kun valtavaan Virgin-konserniin kuuluva Radio Free Virgin allekirjoitti joulukuun lopulla Acacian kanssa lisensointisopimuksen. Virginin mukaan se tutki patenttiväitteet ja totesi niiden olevan tarpeeksi pitävät -- ainakin niin pitävät, että tulee halvemmaksi maksaa Acacian vaatima 0,75% (Radio Free Virginin -- ei koko Virginin :-) liikevaihdosta lisenssimaksuina kuin viedä juttu oikeuden ratkaistavaksi.
Lähde: News.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.