Euroopan komissio suututti levy-yhtiöt

Petteri Pyyny
3. helmikuuta, 2003 20:45

Euroopan komissio onnistui järkyttämään levy-yhtiöiden mielenrauhaa uudella esityksellään Euroopan Unionin tekijänoikeuslainsäädännön uudistamisesta. Esitys olisi jatkoa joulukuussa voimaan astuneelle EUCD:lle, jonka kansallinen toteuttaminen on lähes kaikissa EU-maissa vieläkin kesken.
Ehdotus yhtenäistäisi Unionin alueen maiden tekijänoikeusrikoslainsäädännön siten, että kaikki liiketoimintatarkoitukseen tapahtuva piratismi, mm. musiikin ja videoiden lataaminen verkosta tai niiden levityksestä hyötyminen, tulisi ankarammin rangaistavaksi koko Unionin alueella. Luonnollisesti tämä ei ole kohta, joka on pistänyt levy-yhtiöt hyppimään pitkin seiniä, vaan kiukkua aiheuttanut kohta esityksessä on se, että koko Unionin alueella alettaisiin noudattamaan Suomen tyylistä käytäntöä, jossa yksityishenkilöiden laittoman materiaalin verkosta imuroiminen olisi laillista.
Luonnollisesti myös yksityishenkilöiden suorittama laittoman materiaalin levittämisessä esim. P2P-verkoissa olisi laitonta ja esityksen mukaan vakavammin rangaistavaa kuin Suomessa nykyään.
Lisää aiheesta: ITWorld.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.