Lisää tietoa RIAA:n ja teknologiayhtiöiden sopimuksesta

Petteri Pyyny
15. tammikuuta, 2003 20:46

Eilinen superuutinen RIAA:n ja teknologiayhtiöiden "salaisesta" sopimuksesta, jonka pohjalta RIAA kieltäytyy tukemasta ns. Hollingsin lakiehdotusta, oli eilen vielä yksityiskohdiltaan hämärän peitossa, mutta nyt asiaan on saatu lisää tietoa.
Sopimus RIAA:n ja tärkeimpien teknologiayhtiöiden, mm. Microsoftin ja HP:n, välillä tarkoittaa sitä, että RIAA ei tule tukemaan jatkossakaan mitään lakiehdotuksia, joka vaatisi teknologiayhtiöiltä ohjelmistoihin ja/tai laitteistoihin pakollisia kopiointisuojausmekanismeja. Mutta tämä myönnytys tulee kalliilla hinnalla: teknologiayhtiöt ovat vastaavasti luvanneet vastustaa kaikkia lakiehdotuksia, jotka laajentaisivat kuluttajien oikeuksia omistamansa materiaalin käyttöön ja/tai kopiointiin.
Lisäksi teknologiayhtiöt ovat suostuneet tukemaan lakiehdotuksia, jotka sallisivat tekijänoikeuksien omistajien mm. hakkeroida P2P-verkkojen käyttäjien tietokoneita ja estää P2P-verkkojen toimintaa mm. spooffaamalla (eli levittämällä viallisia tai rikkinäisiä tiedostoja).
Lähde: The Globe And Mail

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.