RIAA asettuu MPAA:ta vastaan?

Petteri Pyyny
14. tammikuuta, 2003 20:00

Wall Street Journal raportoi tänään, että Yhdysvaltain musiikkiteollisuuden etujärjestö RIAA olisi asettumassa Yhdysvaltain senaattorin Fritz Hollingsin tekijänoikeuslakiehdotusta vastaan.
Lakiehdotus, joka toteutuessaan vaatisi mm. tietokoneiden ja ohjelmistojen valmistajat toteuttamaan "aukottoman" kopiointisuojausmekanismin kaikkeen Yhdysvalloissa myytävään materiaaliin, on vahvasti Yhdysvaltain elokuvateollisuuden etujärjestön, MPAA:n tukema, joten RIAA:n asettuminen ehdotusta vastaan asettaisi ensimmäistä kertaa "Suurten Tekijänoikeussotien" aikana musiikki- ja elokuvateollisuuden vastakkaisille puolille.
RIAA ei ole vahvistanut tai kommentoinut väitteitä ja niiden perusteluja on vielä turhan aikaista edes lähteä arvailemaan. Jos RIAA kuitenkin hyppää Hollingsin lakiehdotusta vastustavaan kelkkaan, on todennäköistä, että lakiehdotus ei tule koskaan saavuttamaan hyväksyntää kongressilta. Lakiehdotusta ovat asettuneet vastustamaan jo kaikki suurimmat teknologiayhtiöt, etunenässään Microsoft, Intel ja HP.
Lähde: The Inquirer

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.