Kazaa oikeuteen Yhdysvalloissa

Petteri Pyyny
13. tammikuuta, 2003 17:14

Yhdysvaltain liittovaltion tuomari antoi viime viikon perjantaina päätöksen, jonka tulevia maailmanlaajuisia vaikutuksia on mahdotonta edes arvailla. Tuomari päätti, että Australiassa majaansa pitävä ja pienelle Tuvalun saarelle rekisteröity Sharman Networks voidaan haastaa Yhdysvalloissa oikeuteen.
Sharman Networks omistaa FastTrack-verkkoa käyttävän Kazaa-ohjelman. Viime vuonna sekä MPAA että RIAA haastoivat oikeuteen kaikki kolme FastTrack-ohjelmia kehittävää yhtiötä; Sharman Networksin, Groksterin sekä Moprheuksen omistajan Streamcastin (Morpheus ei enää käytä FastTrack-verkkoa, vaan Gnutellaa, mutta käytti FastTrackia syytteen nostamisen aikaan). Sharman Networks taisteli oikeudessa tämän jälkeen vaatien syytteiden kumoamista nimenomaan siltä pohjalta, että yhtiöllä ei ole mitään tekemistä Yhdysvaltain ja siksi myöskään Yhdysvaltain lain kanssa.
Tuomari kuitenkin päätti, että koska yhtiön tuotteella, eli Kazaalla, on "huomattava" käyttäjäkunta Yhdysvalloissa ja tämän lisäksi lähes kaikki suurimmat tekijänoikeuksien omistajat ovat yhdysvaltalaisia, on yhtiön vastattava teoistaan Yhdysvalloissa.
Lähde: News.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.