Liquid Audio myi patenttinsa Microsoftille

Petteri Pyyny
30. syyskuuta, 2002 23:16

Yksi vanhimmista vielä elossa olevista digitaalimusiikkifirmoista, Liquid Audio, kertoi tänään myyneensä kaikki DRM- (digitaalinen tekijänoikeuksienhallinta) ja maksujärjestelmiin liittyvät patenttinsa Microsoftille. Yhtiö on ollut vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa jo pidemmän aikaa ja patenttien myynti seitsemällä miljoonalla dollarilla Microsoftille auttaa yhtiön kassavarantoja juuri sopivaan aikaan.
Yhtiö aikoo jatkossa keskittyä myymään ja lisensoimaan kokonaisia digitaalisia musiikinjakeluratkaisujaan verkkokaupoille ja sisällöntuottajille. Lisäksi yhtiö on suunnittelemassa fuusioitumista Alliance Entertainmentin kanssa -- yhtiön hallitus äänesti fuusiosta viime viikolla ja äänestyksen tulokset kuullaan tämän viikon perjantaina.
Liquid Audio on perustettu vuonna 1996 ja se on kehittänyt ja tarjonnut siitä lähtien tapaa ostaa musiikkia laillisesti verkon kautta. Valitettavasti useat tekijät ovat tuhonneet yrityksen ennen kirkkaana hohtaneet lupaukset, pääosissa arvatenkin kaksi tekijää; levy-yhtiöiden haluttomuus lisensoida musiikkia myyntiin verkon kautta sekä P2P-verkkojen nousu.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.