MP3-lisensointiin radikaaleja muutoksia

Petteri Pyyny
27. elokuuta, 2002 23:44

Vaikuttaa siltä, että Thomson Multimedia sekä Fraunhofer-IIS, jotka omistavat MP3-teknologiaan liittyvät ohjelmistopatentit (maissa, joissa ohjelmistojen patentointi on mahdollista), ovat tiukentaneet lisensointipolitiikkaansa radikaalisti.
Aiemmin ainoastaan MP3-pakkereista ja kodeekeista, jotka pystyvät pakkaamaan MP3:sta, jouduttiin maksamaan lisensointimaksut Thomsonille ja Fraunhoferille, mutta nyt uudet lisensointiehdot listaavat myös purkurutiinit maksullisten lisenssien listalla. Tämä siis tarkoittaisi sitä, että kaikki tuotteet, jotka pystyvät toistamaan MP3-musiikkia -- olivat ne sitten ilmaisia tai eivät -- joutuvat maksamaan $0.75 (76 senttiä) jokaisesta levitetystä ohjelmistosta, ylärajana $60,000 vuodessa. Lisäksi minimisuorituksena riippumatta levitettyjen ohjelmistojen määrästä, tulee maksaa $15,000.
Tässä lienee se viimeinen sysäys, joka vaadittiin, jotta OGG Vorbis nousisi vihdoinkin ohi MP3:n suosion. Huhutaan myös, että mm. RedHat olisi poistamassa kaikkea MP3:een liittyvää seuraavasta distrostaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.