Microsoft vastustaa ehdotettua kopiointisuojauslakia

Petteri Pyyny
6. kesäkuuta, 2002 21:24

Hieman yllättävässäkin juonenkäänteessä Microsoft on noussut vastustamaan Yhdysvalloissa ehdotettua kopiointisuojauslakia vastaan. Lakia, joka tunnetaan kirjainyhdistelmähirviöllä CBDTPA, ovat ajaneet pääasiassa Hollywood ja musiikkiteollisuus, äänenkannattajinaan MPAA sekä RIAA.
Lainsäädäntö toteutuessaan vaatisi kaikkiin Yhdysvalloissa myytäviin laitteisiin, jotka voivat jotenkin käsitellä digitaalista materiaalia, kopiointisuojausteknologian, joka periaatteessa estäisi laittoman materiaalin kopioimisen laitteiden välillä. Microsoft on ilmaissut sivuillaan julkaisemassaan artikkelissa huolensa ehdotetun lainsäädännön vaikutuksista yksityisyydensuojaan sekä tulevaisuuden teknologia- ja ohjelmistokehitykseen.
Monet Microsoftin esittämistä kohdista tietysti kuulostavat hieman oudoilta siinä valossa, että Microsoft on yksi suurimpia piratismia vastaan taistelevista yrityksistä maailmassa sekä se tosiasia, että Microsoftin historia on suhteellisen täynnä yksityisyydensuojaa loukkaavia temppuja. Mutta ehdottomasti asiasta ei parane valittaa, Microsoft liittolaisena täydellisen typerää ja turhaa lainsäädäntöä vastaan on kuin nippu satasia taivaasta tipahtaneena -- Microsoftin vaikutusvaltaa Yhdysvaltain politiikassa ei voi mitenkään väheksyä ja yhtiön vaikutusvalta teknologiamaailmassa on jo käsite.
Lisää aiheesta: The Register

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.