Yli puoli miljoonaa piraattielokuvaa päivässä

Petteri Pyyny
30. toukokuuta, 2002 22:22

Internet-piratismiin erikoistuneen tutkimuslaitoksen Viantin mukaan nettikäyttäjät imuroivat päivätasolla noin 400'000-600'000 piraattielokuvaa verkosta. Luku on noin 20% suurempi kuin viime vuonna.
Viant myös painottaa uusien julkaisujen merkitystä piratismille -- tämän vuoden megahitit Star Wars Episode II: Attack of the Clones ja Spiderman ovat jo kaksistaan nostaneet piratismilistoja selvästi ylöspäin. Viantin arvion mukaan kun elokuvat tulivat saataville verkon kautta aiemmin tänä keväänä ja uutinen asiasta levisi eri uutistoimistojen kautta tavallista laajemmalle, yritti jompaakumpaa elokuvaa imuroida "pahimpina" päivinä yli kymmenen miljoonaa käyttäjää. Hauskinta tietysti asiassa on, että arviolta vain noin 2-3 miljoonaa käyttäjää onnistui aikeissaan :-)
Kaikista hurjista luvuista huolimatta olisi mielenkiintoista saada selville, mikä osuus esim. SWEp2:n verkosta imuroineista käyttäjistä meni kuitenkin elokuvateatteriin katsomaan ko. elokuvan. Ja lisätietona vielä se, kuinka moni näistä ostaa loppujen lopuksi myöhemmin julkaistavan DVD-version elokuvasta. Uskoisin, että luku olisi hyvinkin mykistävän suuri..

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.