Morpheus siirtyy käyttämään Gnutellaa?

Petteri Pyyny
28. helmikuuta, 2002 8:14

Jälleen hieman lisää löylyä Morpheuksen tilanteeseen, tällä kertaa News.com:n ja Reutersin artikkeleista ongittuna.
Vaikuttaa siltä, että tiistaina, jolloin ongelmat alkoivat Morpheuksen kanssa, käyttäjiä kehotettiin päivittämään ohjelmansa uusimpaan versioon, jota ei ollut olemassakaan. StreamCast Networksin (Morpheuksen ja MusicCity.com:n omistaja) mukaan FastTrack, jonka teknologiaan Morpheuskin pohjaa, oli päivittänyt verkon rakennetta ilmoittamatta StreamCastille mitään ko. asiasta.
Nyt StreamCast on asiasta ärsyyntyneenä ilmoittanut harkitsevansa vaihtoehtoa, jossa se tipauttaisi tuen FastTrack-teknologialle kokonaan pois tulevista ohjelman versioista ja siirtyisi käyttämään Gnutella-verkkoa tämän sijaan. Veto olisi tietysti muiden Gnutella-ohjelmia kehittävien yhtiöiden mielestä loistava, sillä P2P-verkon suosio pohjautuu raa'asti siihen kuinka paljon materiaalia siellä on jaossa.
FastTrackin yllättävä veto on ongelmallinen myös laillisessa mielessä, sillä kaikki FastTrack-teknologiaa käyttävät yritykset (Morpheus, Grokster ja KaZaa), ovat kuorossa väittäneet, että FastTrack-verkkoa on mahdotonta kontrolloida tai sulkea. Ja todistettavasti tämä ei pidä paikkansa, jos pelkällä päivityksellä saadaan noin puolet koko verkon käyttäjistä suljettua verkon ulkopuolelle.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.