Kongressiedustaja jatkaa kampanjointiaan kopiointisuojauksia vastaan

Petteri Pyyny
7. tammikuuta, 2002 21:00

Yhdysvaltain kongressin edustaja Rick Boucher jatkaa kampanjointiaan kopiointisuojauksia vastaan. Hän antoi tänään lehdistötiedotteen, jossa hän kertoi lähiaikoina antavansa kongressin käsittelyyn lakiehdotuksen, joka muuttaisi kiistellystä DMCA-laista yhden pykälän, pykälän numero 1201.
Kyseinen pykälä numero 1201 on juuri se pykälä DMCA-laissa, joka kieltää myös yksityishenkilöiltä laillisten kopioiden ottamisen heidän omistamistaan musiikki-, ohjelmisto- tai videoteoksista mikäli kyseinen materiaali on edes jollain tavalla kopiointisuojattu. Lakia on käytetty mm. DeCSS-ohjelmaa levittäneitä sivuja vastaan Yhdysvalloissa -- DeCSS on ohjelmanpätkä, joka murtaa DVD-elokuvista löytyvän CSS-kopiointisuojauksen ja mahdollistaa henkilökohtaisten kopioiden teon elokuvista.
Vasta viime viikolla samainen kongressiedustaja lähetti Yhdysvaltain suurimpien levy-yhtiöiden johtajille avoimen kirjeen, jossa hän kyseenalaisti kopiointisuojattujen CD-levyjen laillisuuden, sillä Yhdysvaltain AHRA-laki sallii kuluttajille CD-levyjen kopioinnin omaan käyttöön.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.