Musiikin myynti väheni 5% alkuvuonna

Jari Ketola
29. syyskuuta, 2001 10:22

Kansainvälistä levyteollisuutta edustava IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) julkaisi tänään osavuosikatsauksen, jonka mukaan musiikkitallenteiden myynti putosi alkuvuonna viisi prosenttia viime vuoden myyntiluvuista.
CD-levyjen myynti putosi 4.6, kasettien 16.3 ja singlejen 14.4 prosenttiyksikköä. Iso-Britaniaa ja Ranskaa lukuunottamatta myynnin lasku oli samansuuntaista kaikkialla maailmassa. Ranskassa myynti kasvoi kahdeksan ja Iso-Britaniassa peräti kymmenen prosenttia samalla aikavälillä.
IFPI:n mukaan myynnin lasku johtuu lähinnä talouden alamäestä, CD-levyjen piratisoinnista etenkin kotikonstein sekä laittoman musiikin Internet-tarjonnasta. Tietysti syitä voi etsiä myös muualta. Viihdealan tarjonta on kasvanut viimeisen vuoden aikana huomattavasti ja kuluttajat ovat hajauttaneet rahankäyttöä. Musiikin lisäksi ostetaan mm. kännykkäpalveluita, DVD-elokuvia, maksu-TV -palveluita ja videopelejä, joten luonnollisesti rahaa on käytettävissä vähemmän musiikin ostamiseen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.