GSM+GPS puhelin Benefonilta

Jari Ketola
13. lokakuuta, 1999 14:24

LEHDISTÖTIEDOTE
Julkaisuvapaa 8.10.1999 kello 10.00
BENEFON ESITTELEE MAAILMAN ENSIMMÄISEN HENKILÖKOHTAISEN GSM+GPS-NAVIGOINTIPUHELIMEN, BENEFON ESC!:IN
Lauantaina 9.10. Benefon esittelee Telecom 99-messuilla Genevessä käänteentekevän langattoman instrumentin, jonka käyttäjä ei eksy. Benefon Esc! henkilökohtainen navigointipuhelin sisältää sähköisen kartan, GPS-navigaattorin, henkilökohtaisen ajanhallintajärjestelmän ja edistyksellisen GSM-kaksitaajuuspuhelimen. Pienestä koostaan (129x49x23 mm, 150 g) huolimatta Benefon Esc! on todellinen eloonjäämispakkaus, sillä se sisältää kaiken minkä moderni liikkuva ihminen - nykyajan nomadi - tarvitsee.
Benefon Esc
Benefon Esc! on suunniteltu ulkoilmaelämään. Se on veden- ja iskunkestävä, ja sen kuori on vahvistettu ruostumattomalla teräksellä. Puhelimen muotoiluun on saatu vaikutteita suomalaisesta luonnosta sekä puhtautta ja selkeyttä symboloivista elementeistä: vedestä, kivestä, valosta ja metallista.
Benefon Esc!:in huomattavan suurella näytöllä näkyvät kartat ja muut navigointitiedot opastavat selkeästi niin maailmanmatkaajaa, vaeltajaa, pyöräilijää kuin purjehtijaakin. Tietokoneen Internet-selaimen avulla tähän henkilökohtaiseen navigointipuhelimeen voi ladata tiekarttoja, kaupunkikarttoja, maastokarttoja ja merikarttoja, eri puolilta Eurooppaa.
Benefon Esc!:issä on suorituskykyinen 12-kanavainen GPS-vastaanotin ja kääntyvä GPS-antenni. Puhelimen GPS-navigaattori kertoo navigointitiedot, kuten sijainnin, nopeuden, suunnan ja maailmanajan, sekä graafisessa että numeerisessa muodossa. Muita toimintoja ovat esimerkiksi reittipisteet, reitit, matkamittari ja NMEA 0183 -liityntä.
Friend Find on Benefon Esc!:in ainutlaatuinen ominaisuus. Friend Findin avulla navigointipuhelimen käyttäjä voi jäljittää muut Benefon Esc!:in käyttäjät. Puhelin näyttää heidän sijaintinsa ja neuvoo reitin heidän luokseen. Benefon Esc!:issä on myös hätänäppäin, jota käyttämällä voi lähettää SOS-kutsun ja sijaintitiedot.
Benefon Esc!:in kaksitaajuus-GSM:n radio-osa on suunniteltu takaamaan paras mahdollinen kuuluvuus, jota voi vielä edelleen parantaa käyttämällä lisävarusteena saatavaa tehokasta marssiantennia. Puhelimen valmiusaika on maksimissaan 10 päivää ja sen vakio-ominaisuuksiin kuuluu värinähälytys.
Benefon Esc!:issä on henkilökohtainen ajanhallintajärjestelmä, joka sisältää puhelinmuistion, sekä tavallisen että kokouskalenterin ja herätyskellon torkkukytkimellä. Sähköpostin ja Internetin käyttö onnistuvat puhelimeen sisäänrakennetun 14.4. kbps:n data- ja faksimodeemin avulla. Tekstiviestien ja muistiinpanojen kirjoittaminen on puolestaan vaivatonta ennustavalla tekstinsyöttöjärjestelmällä.
"Henkilökohtainen navigointipuhelin Benefon Esc! vahvistaa entisestään Benefonin asemaa johtavana innovatiivisten ja korkealaatuisten matkaviestintälaitteiden suunittelijana ja valmistajana. Tuote on kehitetty Benefonilla tiiviin tiimityöskentelyn tuloksena, ja se on saanut innostuneen vastaanoton niiltä, joille tuotetta on jo esitelty", kertoo Benefonin tuotemarkkinointijohtaja Jukka Nieminen.
Benefon Esc! tulee myyntiin ensi vuoden alkupuoliskolla.
-Wireless communication instruments since 1988-
Benefon on johtava innovatiivisten matkaviestintälaitteiden toimittaja, jonka tuotteissa yhdistyvät suorituskyky, laatu ja suomalainen muotoilu.
Lisätietoja:
Tuotemarkkinointijohtaja Jukka Nieminen
Puh: 02-77 400
GSM: 0400-512 275
E-mail: jukka.nieminen@benefon.fi

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.