Windows 8:sta tuli uusi Vista – Microsoft aikoo panostaa uudelleen työpöytäkäyttäjiin

Manu Pitkänen
30. kesäkuuta, 2014 18:17

Microsoft aikoo paikkailla Windows 8:ssa tekemänsä käyttökokemusvirheet ensi keväänä julkaistavan Treshold-päivityksen ("Windows 9") myötä. Ohjelmistojätti aikoo räätälöidä käyttöjärjestelmänsä laitetyyppikohtaisesti ja tuoda työpöytäkäyttäjille lähän uusia ominaisuuksia.
Tällä hetkellä Windows 8.1 toimii hyvin pitkälle samalla tavalla riippumatta siitä, minkälainen laite on. Windows 9:ssä Microsoft aikoo siirtyä kullekin laitetyypille optimoituun käyttökokemukseen.
Työpöytäkäyttäjille tarjotaan Windowsin klassista työpöytää sekä käynnistävalikkoa, josta saatiin esimakua tämän vuoden Build-tapahtumassa, kertoo ZDNetin Mary Jo Foley. On myös mahdollista, ettei hiiren ja näppäimistön käyttäjät näe enää lainkaan "Metro-valikkoa" (Metro-sovelluksia pystyy tosin Tresholdissa suorittamaan ikkunoituina).
Tablet-käyttöön tarkoitettu versio Windows 9:stä on yhdistetty samaksi paketiksi puhelinkäyttöjärjestelmän kanssa. Puhelin- ja tablet-versio Tresholdista saattaa toimia ARM-suorittimien lisäksi Intelin Atomiin perustuvilla laitteilla. Tablet-kannettava-hybrideissa käyttökokemus mukautuu sen mukaan toimiiko laite tablet-moodissa vai kannettavana ("onko näppäimistö kytkettynä").
Treshold julkaistaan keväällä 2015, mutta siitä on Foleyn tietojen mukaan luvassa julkinen Preview-versio syksyllä. Microsoft on saamassa myös Windows 8.1:n Update 2 -päivityksen valmiiksi ja se on tarkoitus julkaista elokuun päivitystiistaina (12. elokuuta). Päivitys Windows 8.1:stä Tresholdiin voi olla täysin ilmaista. Käyttöjärjestelmäpäivitykset ovat ilmaisia nykyään OS X:llä.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 8.1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.