Game of Thronesin luoja käyttää edelleen yli 30 vuotta vanhaa tekstinkäsittelyohjelmaa

Juha Tuppi
14. toukokuuta, 2014 19:48

Mahtaisiko George R.R. Martinin verkkainen kirjoitustahti johtua ainakin osittain muinaisesta tekstinkäsittelyohjelmasta?
Cnet raportoi tänään A Song of Ice and Fire -romaanisarjan ja siihen perustuvan Game of Thrones -televisiosarjan isän George R.R. Martinin suorittavan luomistyönsä edelleen vanhalla DOS-käyttöjärjestelmällä varustetulla tietokoneella sekä WordStar 4.0 -tekstinkäsittelyohjelmalla, joka oli suosiossa 1980-luvulla.
Tunnustus nousi otsikoihin kirjailijan vierailtua vastikään Conan O'Brienin puheohjelmassa, vaikkakin Martin paljasti suosimansa työkalut jo vuonna 2011 julkaistussa blogikirjoituksessa. Tuoreimman lausunnon perusteella kirjailija ei ole ainakaan muuttanut työskentelytapojaan viimeisen kolmen vuoden aikana.
Martin perustelee valintojaan muun muassa sillä, ettei hän välitä nykyohjelmien tarjoamista tekstinkorjauksista ja ehdotelmista: mikäli Martin haluaa kirjoittaa sanan isolla alkukirjaimella, hän kirjoittaa sen isolla alkukirjaimella, eikä tarvitse siihen avuksi automatisoitua ohjelmaa. Kuten mies itse toteaa, "osaan kyllä käyttää shift-näppäintä".
Muita etuja vanhan tietokoneen hyödyntämisessä on se, ettei sitä ole kytketty internetiin, eikä Martinin näin ollen tarvitse huolehtia hakkereista tai haittaohjelmista. Martin kertoo omistavansa myös modernin kannettavan tietokoneen, jota hän käyttää muun muassa sähköpostien lukemiseen, nettisurffailuun ja veroilmoitusten täyttämiseen.

Lue myös nämä
Tägit
Game of Thrones Conan O'Brien A Song of Ice and Fire George R.R. Martin DOS WordStar 4.0
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.