Digitoday: Pakkomainokset ja kohoavat hinnat – siinä on Elisa ja Sonera Viihteen tulevaisuus

Manu Pitkänen
15. helmikuuta, 2014 19:38

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK ry) uhkaili vuoden 2012 syksyllä, että se saattaa ryhtyä oikeustoimiin teleoperaattoreita vastaan, koska niiden ylläpitämien verkkopalveluiden (Elisa Viihde, Soneran Viihde) kautta pystytään tallentamaan televisiolähetyksiä. Käräjöintiin ei kuitenkaan lähdetty ja asiasta on löytymässä sopu ilman tuomareiden apua, kirjoittaa Digitoday.
Tekijänoikeusjärjestöt, teleoperaattorit ja tv-yhtiöt esittivät tammikuun lopulla opetus- ja kulttuuriministeriölle, että päivitettävään tekijänoikeuslakiin kirjataan uusi lisenssimaksu, jonka verkkotallennuspalveluiden ylläpitäjät joutuisivat maksamaan tekijänoikeusjärjestöille. Maksu sisältäisi kaikki vaaditut tekijänoikeudelliset osuudet eli ohjelman vastaanoton, teoskappaleen valmistuksen ja yleisölle välittämisen. Tämä voi lopulta näkyä myös Elisan ja Soneran Viihde-palveluiden sekä Telkku.comin Nauhurin hinnoissa.
Nettitallenteisiin on suunnitteilla myös mainospakko (ei Ylen lähettämiin ohjelmiin), joka käytännössä estää mainosten yli kelaamisen. Elisan johtavan lakimies Jyrki Arjanne visioi Digitodaylle, että mainokset voitaisiin sijoittaa tallenteiden alkuun kuten televisiokanavien omissa verkkopalveluissa tehdään. TV-yhtiöt vastaisivat tallenteiden mainospaikkojen myymisestä.

Lue myös nämä
Tägit
TVkaista Elisa Viihde TTVK Sonera Viihde
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.