Työpöytä sekoittuu Metroon: Windows 8.1 Update 1 tuo tehtäväpalkin Metro-ohjelmiin

Manu Pitkänen
8. helmikuuta, 2014 12:58

Keväällä julkistettavan Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän Update 1 -päivityksen uusi kehitysversio on vuotanut verkkoon, kirjoittaa The Verge. Teknologiajulkaisu asensi vuotaneen kehitysversion ja muutamia uusi muutoksia.
Yksi muutoksista on, että kosketusnäytöttömät laitteet käynnistyvät oletuksena aloitusnäkymän ohi työpöydälle. Microsoft mahdollisti työpöydälle käynnistymisen Windows 8.1:ssä, mutta oletusasetus oli edelleen kytkettynä "Metro-näkymään". Kosketusnäytöllisissä laitteissa oletusvalinta pysyy Metro-asennossa.
Update 1 -päivityksellä varustetut tietokoneet voidaan sammuttaa aloitusnäkymän kautta ja profiilikuvan viereen on ilmestynyt hakupainike. Nämä ja muita ominaisuuksia selvisi jo aiemman vuodon yhteydessä.
Update 1 mahdollistaa myös Metro-sovellusten kiinnittämisen työpöydän tehtäväpalkkiin. Toinen uudistus on, että tehtäväpalkin saa esiin vaikka Metro-sovellus on avoinna. Jatkuvasti tehtäväpalkki ei kuitenkaan ole näkyvissä. Microsoft näyttäisi yrittävän sulauttaa Metro-näkymää työpöydälle ja toisinpäin. Tämä alkoi tietyllä tapaa jo Windows 8.1:ssä, jossa oli mahdollista käyttää samaa taustakuvaa molemmissa näkymissä.
Päivityksen kehitystyö ei ole vielä ohi, mutta The Vergen mukaan vuotanut kehitysversio on lähellä lopullista päivitystä, joka julkistetaan huhtikuun Build-messujen aikoihin.

Lue myös nämä
Tägit
Windows 8.1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.