Odotetun päivityksen myötä Windows 8.1 saattaa oletuksena piilottaa tiilinäkymän

Valtteri Ahonen
31. tammikuuta, 2014 15:26

Microsoft on valmistelemassa Windows 8.1 -käyttäjilleen päivitystä, jonka pitäisi jälleen helpottaa hiiren ja näppäimistön kanssa elävää kuluttajakuntaa.
Alkuperäinen Windows 8.1 muutti järjestelmää niin, että käyttäjän oli mahdollista asettaa kone käynnistymään perinteiselle työpöydälle. Oletuksena käynnistyksen jälkeen näkyviin tulee kuitenkin edelleen aloitusruudun tiilinäkymä. The Vergen lähteiden mukaan Microsoft testaa tällä hetkellä päivitystä, joka avaisi työpöytänäkymän oletuksena.
Muutos ei ole teknisesti suuri, eikä se varmaankaan muuta kovin monen käyttäjän tapaa käyttää tietokonettaan (koska asetuksen on voinut jo nytkin säätää haluamakseen), mutta periaatteen tasolla myönnytys on Microsoftille suuri. Yhtiö on joutunut päivitysten myötä yhä enemmän taipumaan käyttäjien toiveisiin ja ottamaan niin sanotusti askelia takaisin kohti "vanhaa ja hyvää". Uuden järjestelmän kanssa on jouduttu tasapainottelemaan kosketusnäyttökäytön ja perinteisen osoitinlaitekäytön välillä.


WZorin mukaan muutoksia olisi tulossa tietokoneen käynnistymisen lisäksi myös sammuttamiseen. Tällä hetkellä Windows 8.1:ssä tietokoneen sammuttaminen on ehkä hieman monimutkaisempaa kuin Windows 7:ssa, kun "virtapainike" on piilotettu valikon taakse. Kuvavuodon perusteella päivitys toisi virtapainikkeen aloitusruudun yläreunaan. Aloitusruutuun olisi kuvista päätellen tulossa muitakin muutoksia.
Microsoftin päivitystä, joka kulkee ainakin toistaiseksi nimellä Update 1, odotetaan jakeluun maaliskuussa. Tämänhetkiset tiedot päivityksestä ovat joko hyvin alustavia tai lähes huhupohjalla, ja yhtiö testaa erilaisia versiota edelleen, joten kiveen asioita ei kannata vielä minkään suhteen kirjailla.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 8.1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.