NSA:lta eivät keinot lopu - pääsee myös tietokoneisiin, joita ei ole kytketty verkkoon

Juha Tuppi
15. tammikuuta, 2014 11:14

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusviraston (NSA, National Security Agency) temppukassi vaikuttaa paljastusten perusteella ehtymättömältä. Viimeisimpien tietojen mukaan NSA kykenee pääsemään jopa tietokoneille, joita ei ole kytketty verkkoon.
The New York Times julkaisi eilen tuoreimmat NSA-paljastukset. Uutisen mukaan NSA on ujuttanut vakoilun ja kyberhyökkäykset mahdollistavaa haittaohjelmistoa lähes 100 000 tietokoneeseen ympäri maailman, mutta vielä huolestuttavampaa on tieto NSA:n vuonna 2008 käyttöön ottamasta salaisesta menetelmästä, jolla se lähteen mukaan pääsee käsiksi myös verkkoon kytkemättömien tietokoneiden tietoihin.
Menetelmä vaatii sentään tietokoneisiin istutetut erikoisvalmisteiset piirilevyt ja USB-kortit, mutta ottaen huomioon taannoiset uutiset NSA:n kaappaamista tietokonelähetyksistä, ei ole ihme, että menetelmää on kyetty käyttämään. Kun laitteet ovat paikallaan, NSA kykenee hyödyntämään radioaaltoja siirtääkseen tietoa kohteesta itselleen huolimatta siitä, onko se kytketty verkkoon. NSA itse kutsuu toimintaansa "aktiiviseksi puolustukseksi".
Paljastuneista raporteista käy myös ilmi, että Kiinan armeija on ollut yksi vakoilumenetelmän pääkohteista. Muita merkittäviä kohteita ovat Venäjän armeijan tietoverkot, Meksikon poliisin ja huumekartellien järjestelmät sekä EU:n kauppainstituutiot. NSA on kieltänyt varastaneensa kauppasalaisuuksia tai toimineensa yhdysvaltalaisten yhtiöiden eduksi vakoilullaan.

Lue myös nämä
Tägit
vakoilu NSA
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.