Netflix: 4K-sarjat Suomeen yhtä aikaa Yhdysvaltain kanssa, loppuvuodesta Marco Polo-sarja

Petteri Pyyny
14. tammikuuta, 2014 20:56

Netflix julkisti tänään uusimman yksinoikeussarjansa aiheen. Streamingyhtiö tuo loppuvuodesta 2014 Marco Polo-aiheisen sarjan.
Yksi sarjan ohjaajista tulee olemaan Dan Minahan, joka on ohjannut myös useita HBO:n Game of Thrones-sarjan jaksoja. Yhtiö on panostamassa tämän vuoden yksinoikeustuotantoonsa -- yhtiöltä on tulossa mm. House of Cardsin uusi kausi, useita dokumentteja sekä lisää jaksoja jouluaattona aloittaneeseen Dreamworksin Turboon.
MBNet uutisoi viikonvaihteena myös Netflixin 4K-suunnitelmista. Yhtiön mukaan 4K-materiaali tulee saataville Suomeen samaan aikaan kuin muillekin Netflixin markkinoille -- käytäntö, jota yhtiö on toteuttanut myös omien sarjojensa julkaisujen suhteen.
4K-palvelusta ei aiota periä lisähintaa ja 4K-tuella varustetut Netflix-sovellukset tulevat markkinoille useiden eri valmistajien 4K-televisioihin. 4K-laadusta pääsee nauttimaan 15Mbps nettiyhteydellä -- materiaali pakataan HEVC/h.265 -koodekilla, jonka ansiosta neljä kertaa FullHD:tä tarkempaa materiaalia voidaan siirtää näinkin alhaisella bittinopeudella.

Lue myös nämä
Tägit
Netflix 4K
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.