NSA ei kainostele: asensi vakoiluohjelmia netistä tilattuihin tietokoneisiin

Juha Tuppi
30. joulukuuta, 2013 10:28

Viimeisimpien paljastusten perusteella Yhdysvaltojen kansallinen turvallisuusvirasto NSA (National Security Agency) on kyennyt kaappaamaan internetistä tilattuja kannettavia tietokoneita ja asentamaan niihin vakoiluohjelmia ennen niiden päätymistä tilaajilleen.
The Verge raportoi eilen tuoreista NSA-paljastuksista saksalaisen Der Spiegel -aikakauslehden julkaiseman uutisen pohjalta. Lähteiden mukaan NSA:n hakkeroinnin erikoisyksikkö TAO (Tailored Access Operations) on kaapannut toistuvasti tietokonelähetyksiä salaiseen työpajaan, jossa niihin on asennettu vakoilulaitteita ja -ohjelmia ennen toimittamista eteenpäin tilaajilleen. Lähetysten kaappaamisessa ovat avustaneet Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA (Central Intelligence Agency) sekä keskusrikospoliisi FBI (Federal Bureau of Investigation).
Der Spiegelin mukaan vakoiluohjelmat ujutetaan tietokoneiden emolevylle BIOS:iin, jolloin sitä on vaikeampi havaita tai poistaa koneelta. Lähteen mukaan useiden valmistajien laitteet, mukaan lukien Dell, Seagate, Western Digital, Maxtor, Samsung ja Huawei, ovat joutuneet NSA:n muokkausten kohteeksi.
NSA:n hakkeritiimi on lähteen mukaan hyödyntänyt myös Microsoftin Windowsin virheilmoituksia etsiessään turva-aukkoja, joiden kautta se voisi päästä käsiksi tietokoneen tietoihin.
Lähteen mukaan vakoilu vaikuttaa kohdistuvan suurelta osin amerikkalaisiin yhtiöihin.

Lue myös nämä
Tägit
vakoilu NSA
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.