YouTuben tekijänoikeusvalvonta menee turhan pitkälle, haastaa jo videoiden alkuperäiset omistajatkin

Juha Tuppi
18. joulukuuta, 2013 11:20

Viimeisimpien tietojen mukaan useat indie-pelien kehittäjät ovat saaneet YouTuben automaattiselta tekijänoikeusvalvonnalta haasteita koskien heidän omia videomateriaalejaan.
Googlen käyttöön ottama uusi tekijänoikeuksia YouTubessa automaattisesti valvova järjestelmä herätti runsaasti närää viime viikolla sen haastettua useita peliarvostelijoita ja peleihin keskittyviä YouTube -kanavia poistamaan peleihin liittyvää videomateriaalia palvelusta. Useat pelien oikeudet omistavat pelikehittäjät ja -yhtiöt nousivat tuolloin vastarintaan pyrkien hyväksymään haastettujen videoiden sisällön.
Nyt valvontajärjestelmä on mennyt askeleen pidemmälle ja lähettänyt haasteita indie-pelien kehittäjille koskien videomateriaalia heidän omista peleistään. CVG:n mukaan haasteiden takana vaikuttaa olevan "YouTuben suurimmaksi musiikkiverkostoksi" itseään tituleeraava Indmusic, joka ilmeisesti katsoo omistavansa pelien musiikin ja näin ollen myös videoiden oikeudet. Tapausta koskevissa twiiteissä nousee esiin myös nimi TuneCore.
Asiasta twiitanneiden joukkoon kuuluvat Thomas Was Alone -puzzletasohyppelyn kehittäjä Mike Bithell sekä VVVVVV -tasohyppelyn kehittäjä Terry Cavanagh.

Lue myös nämä
Tägit
YouTube Google tekijänoikeus pelivideo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.