Pelaamisen uusi tulevaisuus? Oculus VR sai 75 miljoonaa dollaria lisää rahaa

Manu Pitkänen
14. joulukuuta, 2013 12:45

1980-luvun akateemisista saavutuksista innostuneina monet pelialan yritykset yrittivät mullistaa konsolimarkkinat uudenlaisilla virtuaalitodellisuuslaseilla tai -kypärillä. Hype ei kantanut kovinkaan pitkälle, mutta kiinnostus on jälleen heräämässä.
Virtuaalitodellisuuslasien (Virtual reality, VR) uudesta tulemisesta vihjaa Oculus VR, joka on saanut sijoittajilta 75 miljoonaa dollaria pääomaa Oculus Rift -lasien kuluttajaversion kehittämiseksi. Viime vuonna yritys keräsi laitteen kehitystyöhön varoja Kickstartin kautta 2,4 miljoonaa dollaria ja viime kesänä sijoittajat rahoittivat toimintaa 16 miljoonalla dollarilla.
Oculus Rift on käytännössä päähän asennettava näyttöpääte, joka reagoi käyttäjänsä pään liikkeisiin. Laitteen ansiosta pelikokemus esimerkiksi FPS-peleissä on aiempaa realistisemman tuntuista, koska pelihahmon katse seuraa pelaajan pään mukana.
Rift voidaan periaatteessa tehdä yhteensopivaksi Xbox Onen ja PlayStation 4:n kanssa, mutta laitteen kehityksestä vastaavan Palmer Luckeyn mielestä konsolit ovat liian rajoittuneita ja päivityssykli liian pitkä heidän tarkoituksiinsa. Kuluttajamallin valmistumisessa pitäisi olla enää kyse kuukausista.

Lue myös nämä
Tägit
Oculus Rift
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.