The Pirate Bay muutti taas -- lupaa tulevan PirateBrowser -version mullistavan kaiken

Petteri Pyyny
13. joulukuuta, 2013 22:18

The Pirate Bay jatkaa kissa ja hiiri -leikkiään viranomaisten kanssa ja muutti jälleen uuteen domain-osoitteeseen. Maailman tunnetuin torrent-sivusto muutti aiemmin tällä viikolla .ac -osoitteeseen, mutta nyt on koittanut uuden muuton aika.
Pirate Bayn virallinen osoite on tätä nykyä Perussa ja toimii osoitteella thepiratebay.pe. Mediateollisuuden lobbaus tulee siis jatkossa kohdistumaan eteläamerikkalaisen valtion viranomaisiin, jotta domain saataisiin jälleen suljetuksi ja TPB jälleen muuttokannalle.
Pirate Bayn edustajat kertoivat kuitenkin TorrentFreakin haastattelussa yhtiön tulevasta suunnitelmasta, jonka pitäisi lopettaa jatkuva hippaleikki. TPB suunnittelee PirateBrowser-selaimeensa BitTorrent-pohjaista tekniikkaa, joka poistaisi tarpeen keskitetysti hallinnoiduille domain-osoitteille. Samalla TPB:n viimeinenkin keskitetty -- ja samalla haavoittuva -- tekninen osa siirtyisi hajautettuun ylläpitoon.
Yhtiö julkisti PirateBrowser-selaimensa tämän vuoden elokuussa ja lausunnoista päätellen TPB aikoo jatkaa selaimen aktiivista kehitystä myös lähitulevaisuudessa. Jo nykymuodossaan selain ohittaa mm. Suomen nettisensuurin ja salaa muuttaa selaimen kautta kulkevan liikenteen anonyymiksi (tai ainakin selkeästi anonyymimmäksi kuin tavallinen selain) Tor-teknologiaa käyttäen.
TPB:n edustajat eivät kertoneet haastettelussa tulevan selainversion aikataulusta.
EDIT 22:41: Muutettu maininta selaimen salauskyvyistä

Lue myös nämä
Tägit
The Pirate Bay Pirate Browser Peru
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.