Spotify ilmaiseksi tabletteihin ja puhelimiin - ei ainakaan vielä Windows Phonelle

Valtteri Ahonen
11. joulukuuta, 2013 19:37

Spotify on tänään esitellyt uutta palvelumalliaan, joka tuo ilmaisen musiikin yhä useampaan laitteeseen alkaen tästä päivästä.
Aiemmin Spotify oli saatavilla mobiililaitteisiin (tabletit ja älypuhelimet) vain Premium-tilauksella kymmenen euron kuukausihintaan. Välissä oli myös viiden euron Unlimited-tilaus, jolla sai käyttöönsä rajattoman musiikintoiston ilman mainoksia pöytäkoneella, mutta ei mobiilisovellusta.
Uusi palvelumalli perustuu kahteen vaihtoehtoon - ilmaiseen ja maksulliseen. Näin ollen Unlimited poistuu siis valikoimasta. Android- ja iOS-tabletit saavat täyden ilmaisen palvelun, mutta samojen järjestelmien älypuhelimet saavat tyytyä pelkkään shuffle-toistoon. Tämäkin malli antaa kuitenkin enemmän kontrollia käyttäjälle kuin monen kilpailijan ilmaiset palvelut, sillä käyttäjä voi valita artistin tai soittolistan, jolta kappaleita toistetaan, eikä välissä tarvitse kuunnella mitään ylimääräisiä kappaleita. Mainokset kuuluvat toki edelleenkin ilmaisversioon - myös mobiililaitteilla.
Ja kuten aiemminkin, Premium-tilaus tarjoaa lisäksi offline-soittolistoja, vapauden valita jokainen toistettava kappale myös puhelimilla sekä vapautuksen mainoksista.
Spotify ei ole toistaiseksi kertonut mitään Windows Phonen kohtalosta. Ainakaan tällä hetkellä ilmainen toisto ei alustalla toimi.
Päivitys klo 21.42: Spotify varmisti AfterDawnille, että vanhojen Unlimited-tilaajien palvelu jatkuu muuttumattomana. Windows Phonen tilannetta ei haluttu sen enempää kommentoida.

Lue myös nämä
Tägit
musiikki Spotify
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.