LG tunnusti: älytelevisio vakoilee käyttäjää asetuksista huolimatta, lupaa korjata asian päivityksellä

Juha Tuppi
22. marraskuuta, 2013 13:23

LG narahti taannoin älytelevisionsa suorittamasta käyttäjätietojen keräämisestä sen asetuksista huolimatta. Kohun alla yhtiö on nyt tunnustanut ongelman ja luvannut firmware-päivityksen, joka korjaisi tilanteen.
Eteläkorealainen yhtiö LG jäi vastikään kiinni sen älytelevision suorittamasta käyttäjätietojen keräämisestä. Vaikka tieto laitteen toiminnasta olikin todettu sen käyttäjäehdoissa, ominaisuuden poiskytkeminen asetuksista ei lopettanut käyttäjän vakoilua. Asiasta noussut kohu pakotti yhtiön paneutumaan asiaan, ja The Vergen mukaan yhtiö myönsi eilen ongelman sekä lupasi toimittaa vian korjaavan firmware-päivityksen.
Lähteen mukaan yhtiö myös painotti vastauksessaan, että vaikka älytelevisio kerää ja lähettää käyttäjätietoja eteenpäin markkinoinnin kohdentamista varten, tietoja ei tallenneta palvelimille.
Valvonnasta ensimmäisenä blogikirjoituksessaan raportoineen nimimerkki DoctorBeetin mukaan televisio kävi läpi myös laitteeseen kytketyn ulkoisen tallennuslaitteen ja lähetti sen sisällöstä tietoa eteenpäin: LG kommentoi kyseessä olevan keskeneräisen ominaisuuden, jonka keräämä tieto ei tallentuisi mihinkään. DoctorBeetin omat havainnot tukevat LG:n lausuntoa, sillä hänen mukaansa palvelin, jolle televisio lähetti tietoa, ei vaikuttanut aktiiviselta.

Lue myös nämä
Tägit
LG Smart TV tiedonkeruu
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.