Tilasto: Tablet-myynti kasvanut Suomessa hurjasti – PC:t pitävät kuitenkin pintansa

Manu Pitkänen
1. marraskuuta, 2013 15:56

Taulutietokoneiden myynti on kasvanut Suomessa viime vuodesta selvästi (yli 145 prosenttia). Tammi-syyskuun aikana maassamme on myyty jo yli 393 000 taulutietokonetta, kun koko viime vuoden myynti oli 281 000 kappaletta. Vilkkain sesonki tablet-myynnissä on nyt vasta alkamassa, mikä näkyy myös tuotejulkaisuissa (tänään alkoi Nokia Lumia 2520:n ennakkomyynti ja Applen iPad Air tuli kauppoihin).
Tabletit ovat kappalemääräisessä myynnissä ohittanut jo kannettavat tietokoneet (tammi-syyskuun myynti: 261 000), mutta perinteisten läppäreiden markkina on euroissa mitattuna edelleen edellä korkeamman keskihinnan ansiosta. Kannettavien myynti on kasvanut hieman viime vuodesta.
Pöytäkoneiden myynti laski niin kappalemäärissä kuin euroissa mitattuna noin kymmenen prosenttia, minkä takia kannettavien ja pöytäkoneiden keskimääräinen markkinan koko on pysynyt Suomessa käytännössä viime vuoden tasolla.
Suomalaiset käyttävät rahaa kannettavan ostoon keskimäärin 661 euroa. Pöytäkoneisiin satsataan reipas satanen enemmän. Tableteissa suomalaiset ovat alkaneet suosia aiempaa edullisempia malleja, mikä näkyy keskihinnan reippaana laskuna (-25 prosenttia, kh. nyt 409 euroa). Viime vuonna taulutietokoneeseen käytettiin rahaa keskimäärin 505 euroa ja vuonna 2011 summa oli 580 euroa.
Alla olevasta Kotekin kokoamasta taulukosta (klikkaa suuremmaksi) näkee millaista kodinelektroniikkaa Suomessa on tänä vuonna ostettu.

Lue myös nämä
Tägit
tietokone tabletit kannettavat tietokoneet
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.