TTVK varoittaa piraatteja: Pitäkää näpit erossa torrenteista tänä syksynä

Manu Pitkänen
17. syyskuuta, 2013 16:48

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) kertoo jatkavansa kotimaisten uutuusalbumeiden tehovalvontaa tänä syksynä. TTVK:n mukaan se aikoo tarkkailla syksyllä julkaistavien albumeiden laitonta jakamista BitTorrent-verkoissa. Asiasta uutisoi Turun Sanomat.
TTVK on ottanut viime aikoina strategiakseen seurata yksittäisiä musiikkialbumeita jakavia käyttäjiä. Tällä tavalla yhdistys yrittää saada läpi sanomansa, että vastuuseen voi joutua jo yhdenkin albumin jakamisesta. Pelotevaikutuksen toivotaan olevan suurempi kuin mitä suuremman kokoluokan tapauksilla on.
TTVK:n mukaan sen tarkkailussa on syksyllä sisältöjen jakajat, eivät lataajat. Oletusasetuksilla BitTorrent-verkossa lataaja kuitenkin myös jakaa sisältöä. Tekijänoikeuslain mukaan lataaminenkin on laitonta, mutta se ei ole rangaistavaa.
Viime vuonna isot suomalaiset operaattorit joutuivat oikeuden päätöksen perusteella estämään suomalaisten pääsyn The Pirate Bay -verkkopalveluun. Eston kiertäminen onnistuu kuitenkin erittäin helposti, eivätkä estotoimet pysy palveluiden tekemien muutosten perässä. The Pirate Bay toimii nykyään .sx-domainissa, jonne pääsyä suomalaiset operaattorit eivät estä.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi BitTorrent The Pirate Bay TTVK
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.