Samsung saattaa kuopata Androidia ajavan Windows 8 -hybridin Ativ Q:n

Teemu Laitila
26. elokuuta, 2013 16:17

Samsung esitteli kesällä Lontoossa uuden Windows 8 -hybridin, joka toimii tablettina, mutta sisältää myös fyysisen näppäimistön. Laitteen erikoisuutena oli kuitenkin mahdollisuus käyttää myös Androidia ilman tarvetta uudelleenkäynnistykseen.
Korealaistietojen mukaan Ativ Q on kuitenkin joutunut vastatuuleen nimenomaan uniikin kaksoiskäyttöjärjestelmänsä vuoksi. Naver.com kertoo (Google Translate) omiin Samsungin sisäisiin lähteisiinsä vedoten, että kaksoiskäyttöjärjestelmään liittyvät patenttiongelmat ovat vähintäänkin viivästyttämässä Ativ Q:n julkaisua ja myös laitteen kuoppaaminen kokonaan on mahdollista.
Samsung on ollut hiljainen Ativ Q:n tilanteesta heti julkaisusta lähtien ja korealaislehden mukaan yhtiö on sen jälkeen poistanut sivuiltaan tietoja laitteesta, peruuttanut kaikki ennakkotilaukset sekä laitetta varten suunnitellut mainoskampanjat.
Ativ Q perustuu Intelin tuoreimman sukupolven Haswell-prosessoriin ja Windows 8 -järjestelmän lisäksi se sisälsi esiasennettuna Android 4.2.2 -järjestelmän, joka pyörii Windowsin taustalla virtuaalikoneessa. Tuplakäyttöjärjestelmän ja erikoisen muotoilunsa lisäksi laite erottuu joukosta 13,3 tuuman kokoisella näytöllään, jonka resoluutio on 3200x1800 pikseliä.
Tom's Hardware Suomi oli paikalla Samsungin julkaistessa Ativ Q:n Lontoossa. Pikaisen käyttökokemuksen perusteella laitteen näyttö on juuri niin teräväkuvainen kuin miltä se kuulostaakin. Vaikka moniin asentoihin taipuva näyttö antaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia, laite on tabletiksi kohtuullisen raskastekoinen, eikä sen näppäimistö pärjää perinteisille kannettaville. Tarkempi esittely laitteesta on tarjolla kesäisessä uutisessa.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Windows 8 tabletit Samsung Ativ Q kannettavat tietokoneet
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.