Käyttäjämme testasivat: SGS4 - Lue testiraportit, osallistu keskusteluun ja voita S4 omaksi!

Petteri Pyyny
2. elokuuta, 2013 16:20

Toukokuussa etsimme käyttäjien joukosta testaajia AfterDawnin testiryhmään, jossa haettiin yhteistyössä Samsungin kanssa kokemuksia Samsung Galaxy S4 -älypuhelimesta. Hakemusten ja Edukas.fi:n arvostelujen joukosta valikoitui lukijat jotka kertoivat aiemmin ensituntemuksistaan.
Hiljattain julkaisimme käyttäjien varsinaiset arvostelut, jotka on luettavissa kokonaisuudessaan alla olevista linkeistä.
Arvostelut:


Kommentoimalla testiryhmään kirjoitettuja juttuja (ensifiiliksiä, arvosteluja tai jälkitunnelmia) tai esittämällä kysymyksiä olet mukana arvonnassa, jossa kaikkien kommentoineiden kesken arvotaan yksi Galaxy S4 -puhelin.
Poimintoja arvosteluista:

Tarkoituksenmukainen ja käytännöllinen, olivat ensimmäiset ajatukset S4:n designia tutkaillessani... Muovi ei ole ehkä kaikkein "coolein" materiaali, mutta tässä tapaksessa hyvinkin käytännöllinen.
--chococo

Kameran ominaisuuksista voisi kirjoittaa pienen kirjasen, mutta tiivistän: S4:n kameralla saa riittävän hyviä kuvia ja säätömahdollisuuksia on enemmän kuin keskivertonäppäilijä koskaan tarvitsee.
--chococo

Chococo antoi plussaa mm. suorituskyvystä ja näytöstä. Miinuspuolelle lukeutui turhat sovellukset ja heikosti toteutetut uudet toiminnot.


S4:sta ei oikein voi arvostella korostamatta sen suurta HD-tarkkuista 5":n näyttöä. Näyttö on kieltämättä kaunis, tarkka ja kirkas.
--wipe2000

Lukiessani ensimmäistä kertaa puhelimen uusista ohjaustavoista, arvelin mielessäni niiden jäävän lähinnä tekniikkademoksi, ja luultavasti melko huonosti toimivaksi sellaiseksi. Ikävä kyllä taisin tässä olla lähes oikeassa...
--wipe2000

Wipe2000 oli vakuuttunut laitteen näytöstä, suorittimesta ja paljon mahdollistavasta Android-käyttöjärjestelmästä. Suurimpana ongelmana hän näki hinnan sekä laitteen suuren koon.


Vaikka puhelin onkin pääasiassa sekoitus muovia ja lasia, huokuu siitä henki kestävyydestä ja käytettävyydestä. Rakenne on niin erittäin tiivis, vankka kuin sirokin -- puhumattakaan siitä kuinka hyvin se sopii käteen.
--ric_91

Vaikka esiasennettujen sovellusten kirjo onkin laaja, jää mielestäni jotain oleellista puuttumaan. Näistä vakavampi on tekstinkäsittely-, taulukkolaskenta-, ja pdf- tiedostojen käsittelyyn kykenevän ohjelmiston puute.
--ric_91

Ric_91 oli näytön ja kameran lisäksi tyytyväinen myös muotoiluun ja rakenteeseen. Puolestaan takkuilu ja verkko-ongelmat vaivasivat ajoittain.


Irroitettava akku on plussaa varsinkin kun puhelin antoi sen irroittamiselle aihetta muutaman kerran testin aikana. Akkukesto on hyvä ja puhelin jaksaa päivän hieman kovemmallakin käytöllä.
--ep_

Näyttö tunnistaa sormen jo ennen kosketusta. Idea on hyvä ja se toimii hyvin, mutta toimintoa tuetaan melko vähän.
--ep_

Ep_ piti puhelimen keveydestä ja uusista ohjaustavoista. Kiitosta sai jälleen myös tehot ja näyttö. Harmittamaan jäi näytön haamukuvat sekä materiaalivalinnat.


Kiitokset testaajille ensikokemuksista ja arvosteluita sekä kommentoijille keskustelun avaamisesta. Jäämme odottelemaan testin jälkifiiliksiä!

Samsung Galaxy S4 -testiryhmä on toteutettu AfterDawnin ja Samsungin yhteistyönä.
Samsung on lahjoittanut testiin tarkoitetut laitteet. Testaajille ei makseta testauksesta, mutta he osallistuvat testilaitteiden arvontaan. Arvonnan lopputulokseen ei vaikuta testin sisältö.
Samsung ei vaikuta arvioijien testaustuloksiin mitenkään. AfterDawn muokkaa testaajien testiraportteja luettavuuden osalta, ei sisällön osalta. Laitetesteissä esitetyt väitteet, tulokset ja mielipiteet ovat testaajien omia.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Galaxy S4 testiryhmä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.