PayPal jäädytti iPredator-VPN:n maksuliikenteen ja varat ilman selitystä

Teemu Laitila
24. heinäkuuta, 2013 15:22

PayPal on lopettanut maksujen välittämisen Pirate Bay -yhteyksistään tutulle VPN-palvelulle iPredatorille. Jo aiemmin iPredatorin luottokorttimaksut käsitellyt Payson sanoi sopimuksen irti.
Asiasta uutisoivan TorrentFreakin mukaan PayPal ei ole kertonut iPredatorin edustajille syytä yhtäkkiseen maksuliikenteen lopettamiseen sekä maksussa olevien varojen jäädyttämiseen. PayPal on aiemmin ollut tiukkana Torrent-sivustojen ja tiedostonjakopalveluiden rahoituksen suhteen ja iPredatorin tapaus vaikuttaisi laajentavan käytäntöä koskemaan myös Torrent-sivustoihin liitettyjä VPN-palveluita.
TorrentFreakin haastattelema, myös iPredatorin perustajiin kuuluva entinen Pirate Bay -puhemies Peter Sunde kertoo, että lukuisista yrityksistä huolimatta sivustoa kohdanneeseen maksuvälityssaartoon ei olla saatu järkevää selitystä. Sunde ei usko, että kolmen viikon takainen Paysonin sopimuksen irtisanominen ja PayPalin maksujen jäädytys olisivat pelkkää yhteensattumaa. Silti Visa ja MasterCard ovat kiistäneet, että VPN-palvelut olisivat joutuneet yhtiön mustalle listalle.
Sunde kaipaisikin maksuvälittäjiltä perusteluja toimilleen. "Jos joku kertoisi syyn toimille, voisimme edes yrittää esittää vastaväitteitä", turhautunut Sunde kommentoi Torrent Freakille.
iPredator ei ole vielä löytänyt Paysonin tilalle uutta maksuvälittäjää, joka suostuisi ottamaan VPN-palvelun asiakkaaseen. Tällä hetkellä palvelusta pystyy kuitenkin maksamaan esimerkiksi Bitcoineilla.

Lue myös nämä
Tägit
VPN The Pirate Bay PayPal
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.