Xbox Onen demot E3:ssa pyöritettiin Windows 7 -tietokoneilla

Valtteri Ahonen
16. kesäkuuta, 2013 12:29

Siitä voidaan kiistellä, pitäisikö uutisen tulla kellekään yllätyksenä, ottaen huomioon kuinka vaiheessa konsoli vielä saattaa olla puoli vuotta ennen tuloaan myyntiin. Ohjelmisto ei välttämättä ollut niin vakaa kuin voisi toivoa.
Vuoden odotetuimmilla pelimessuilla eli E3:ssa nähtiin tänä vuonna erityisen mielenkiintoista tarjontaa uuden konsolisukupolven julkistuksen myötä. Ainakin Microsoftin Xbox One -demojen vaikuttavuutta voi kuitenkin hieman himmentää se tosiasia, ettei niitä varsinaisesti pyöritetty uudella konsolilla. Jopa lavalla esitetyt demot näytettiin käyttämällä "vertailukelpoista laitteistoa".
Myös demot, joita messuvieraat pääsivät itse kokeilemaan, oli laitettu pelattaviksi tietokoneiden kautta. Tästä oli ensin vain epäilyjä, esimerkiksi jotkut raportoivat kuulleensa Windowsista tuttuja ääniä pelien taustalla silloin tällöin (kuten tässä videossa).
Todisteita on kuitenkin saatu myös lisää. Alla olevasta kuvasta käy selvästi ilmi asian todellinen luonne - käyttöjärjestelmänä on Windows 7 ja kaappeihin on ahdettu tietokoneet Xboxien sijasta. Windowsin työpöytä on tullut näkyviin ainakin pelien kaatuillessa.



Cinema Blendin tietojen mukaan koneissa käytettiin NVIDIAn GTX 700 -sarjan näytönohjaimia. Xbox Onen tiedetään kuitenkin käyttävän AMD:n näytönohjainta, mikä herättää kysymään, kuinka vertailukelposita materiaali lopulta oli.
Kuten sanottua, varsinainen yllätys tämä ei ehkä kaikille ole. Pientä ihmetystä on aiheuttanut käytetty käyttöjärjestelmä, joka on siis vanhempi Windows 7. Eikö Microsoft luota uusimman järjestelmänsä suorituskykyyn?
Uusimpien tietojen mukaan Playstation 4:n kehittäjät ovat kommentoineet asiaa toteamalla Sonyn demojen pyörineen aidolla PS4-kehittäjäraudalla, eikä pelitietokoneilla.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft pelit pelikonsolit Xbox One
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.