Microsoft vastasi isoimpiin Xbox-kysymyksiin: nettiyhteys, käytetyt pelit ja kuunteleva Kinect

Teemu Laitila
7. kesäkuuta, 2013 11:07

Microsoft on viimein vastannut melko selväsanaisesti kysymyksiin huhutusta nettiyhteysvaatimuksesta, käytettyjen pelien myynnin mahdollisuudesta sekä Kinectin mahdollisista yksityisyysongelmista.
Tuoreiden kommenttien mukaan Xbox One tosiaan vaatii nettiyhteyden vähintään 24 tunnin välein, muuten pelit toimivat myös ilman nettiyhteyttä. Jos 24 tunnin jälkeen konsoli ei pääse nettiin, myös yksinpelien toiminta lakkaa siihen saakka, kunne nettiyhteys onnistuu. Laitteen mediaominaisuudet toimivat myös ilman yhteyttä. Nettiyhteys vaaditaan tunnin välein, jos toisen käyttäjän tunnuksilla kirjaudutaan muualle kuin pääasiallisessa käytössä olevalle konsolille.
Microsoft on perustellut nettiyhteysvaatimusta konsolin uusilla pilviominaisuuksilla, joiden ansiosta kehittäjät voivat hyödyntää pilvipalvelinten laskentatehoa esimerkiksi huomattavasti nykyistä laajempien ja monipuolisempien pelin tekemisessä.
Microsoft lupaa, että Xbox One -pelien myyminen on mahdollista eikä ainakaan Microsoft peri lisämaksua käytetyn pelin ostajalta. Käytännössä Microsoft jättää pelin myymisestä päättämisen kyseisen pelin julkaisijan vastuulle. Kommentti on muotoiltu siten, että se ei estä tilannetta, jossa pelin julkaisija haluaisi osan käytetyn pelin myynnistä. Todellisuus jää nähtäväksi, mutta sinänsä julkaisijalla ei ole erityistä intressiä sallia rajatonta jälleenmyyntiä, koska jokainen käytettynä ostettu peli on ainakin potentiaalisesti pois uusien myynnistä.
Itse omistamiaan pelejä voi pelata esimerkiksi kaverin konsolilla kirjautumalla laitteeseen omalla käyttäjätunnuksellaan ja asentamalla pelin suoraan netin kautta ilman tarvetta levyille. Pelin antamista kaverille on kuitenkin rajoitettu siten, että yhden pelin voi antaa eteenpäin vain kerran ja pelin saajan on oltava antajan kaverilistalla vähintään 30 päivää ennemmin. Microsoft ei ole tarkentanut, voiko pelin saaja antaa pelin edelleen eteenpäin.
Perheenjäsenten kesken jakaminen on edelleen helppoa. Lisäksi perheenjäsenet pääsevät käsiksi toistensa jaettujen pelien valikoimaan suoraan pilven kautta ja myös saman pelin pelaaminen yhtäaikaisesti eri konsoleilla on mahdollista.
Microsoftin mukaan Kinectin jatkuvan kuuntelun voi kytkeä pois päältä, jolloin laite reagoi vain "Xbox On" komentoon. Tietysti järjellä ajateltuna laite kuuntelee silloinkin kaikkea tunnistaakseen komennon, joten onneksi koko kuuntelun voi kytkeä päältä pois. Microsoft lupaa, että Kinect ei missään tapauksessa tallenna kuuntelemiaan keskusteluita tai lataa niitä eteenpäin.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft pelikonsolit Xbox One
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.