Internet Explorerilla menee todella vahvasti huolimatta Windows 8:n hitaasta syttymisestä

Valtteri Ahonen
4. maaliskuuta, 2013 19:45

Tuoreiden Netmarketsharen lukujen mukaan Internet Explorer -selaimella menee tällä hetkellä lujaa huolimatta siitä, että Windows 8:n myyntiluvuissa on ollut pettymyksen katkua.
Statistiikan mukaan IE on hiljalleen onnistunut nostamaan markkinaosuutensa korkeimmalle pitkään aikaan, kun taas Googlen Chrome on hieman tipahtanut. Netmarketsharen mittausten mukaan Chrome on tällä hetkellä syvimmässä aallonpohjassa sitten syyskuun 2011 - markkinaosuus on 16,27 prosenttia. Microsoftin Internet Explorer sen sijaan on nostanut hieman asemiaan ja sen osuus on tällä hetkellä 55,82 prosenttia.
Kahden suuren yhtiön selaimen väliin punkeaa Mozilla Firefox, joka on pitkäjänteisellä työllä onnistunut pitämään markkinaosuutensa 20 prosentin tietämillä. Viimeisin mitattu tarkempi luku selaimelle on 20,12 prosenttia, mikä tarkoittaa 0,18 prosenttiyksikön nousua.
Microsoftille tämä on tietysti hyvä uutinen, mutta selainmaailman ulkopuolella yhtiöllä on myös huolia. Uusin käyttöjärjestelmäversio Windows 8 ei ole saanut käyttäjäkuntaa päivittämään niin nopeasti kuin se olisi halunnut, ja tällä hetkellä uusinta versiota käytetään jopa vähemmän kuin paljon haukuttua harha-askelta Windows Vistaa. Asiasta kirjoitti Ars Technica.

Lue myös nämä
Tägit
Firefox Internet Explorer Google Chrome
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.