The Pirate Bay kyllästyi taistelemaan Ruotsissa - purjeet kohti Kataloniaa

Sami Koivunen
26. helmikuuta, 2013 14:29

TorrentFreakin mukaan Ruotsin piraattipuolue on hoitanut viimeiset kolme vuotta The Pirate Bayn yhteydet. Puolue joutui kuitenkin jälleen viime viikolla painostuksen kohteeksi, kun paikallinen antipiratismijärjestö uhkasi haastaa The Pirate Bayn oikeuteen. Nyt ruotsalaiset piraatit ovat päättäneet astua syrjään ja antavat vastuun Norjan ja Espanjan piraateille.
Käytännössä The Pirate Bayn sisältöä on pidetty pilvipalvelimella jo jonkun aikaa. Sivuston on kuitenkin tultava näkyviin jostakin ja tähän mennessä internet-yhteyksistä ovat vastanneet ruotsalaiset piraattipuolueen jäsenet. Paikallinen Rights Alliance -järjestö on kuitenkin nyt uhannut, että jos toiminta jatkuu nykyisellään, niin tämän päivän jälkeen siitä seuraa haaste oikeuteen.
Rights Alliancella on takanaan maailman suurimpia elokuva- ja musiikkialan organisaatioita ja siksi oikeustaistelu olisi The Pirate Baylle suuri taakka. Ruotsalaispuolue päätti ratkaista ongelman lopettamalla The Pirate Bayhin liittyvän toiminnan. Ennen toiminnan lopettamista kuitenkin uusi suunnitelma, jossa tuleviksi soihdunkantajiksi valittiin Norjan ja Espanjan Katalonian piraatit. Vielä tällä hetkellä esimerkiksi Espanjan tekijänoikeuslait mahdollistavat The Pirate Bayn ylläpitämisen.
Ruotsin piraattipuolueen johtaja Anna Troberg on kiitellyt ratkaisua ja kertoo, että piraattien "tulee valita taistelunsa viisaasti" ja "on järjenvastaista lähteä taisteluun, jossa vastapuoli määrittelee säännöt". Troberg aikoo myös esittää piraattipuolueen seuraavassa kokouksessa rikosilmoituksen jättämistä Rights Alliancen lainvastaisesta pakottamisesta.

Lue myös nämä
Tägit
The Pirate Bay Ruotsi Piraattipuolue Rights Alliance
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.