Polaroid haastaa halpojen Android-tablettien kategoriassa

Teemu Laitila
11. tammikuuta, 2013 19:19

Enemmän kameroistaan tunnettu Polaroid yllätti CES-messuilla julkaisemalla kaksi erittäin kilpailukykyisesti hinnoiteltua Android-tablettia. M7 on nimensä mukaisesti seitsemän tuuman kokoinen ja M10 vastaavasti kymmenen tuumaa.
Kokoeroista huolimatta molemmat laitteet perustuvat 1280x800 pikselin tarkkuudella toimivaan IPS-paneeliin. Pienempi laitteista perustuu kaksiytimiseen Cortex-A9-prosessoriin, joka toimii 1,6 GHz:n taajuudella ja isomman sisuksista löytyy neliydinprosessori. Lisäksi pienemmästä laitteesta löytyy 8 gigatavua tallennustilaa (laajennettavissa microSD-kortilla) ja muistimäärä on tuplattu isommassa laitteessa (josta myös löytyy microSD-korttipaikka).
Molemmissa kokoluokissa on tarjolla viiden megapikselin takakamera ja kahden megapikselin etukamera sekä HDMI-liitäntä.
Android on peitetty Polaroidin suuresti uusien Windows-järjestelmien ruudukkoja muistuttavalla käyttöliittymällä, jonka toivottavasti saa pois päältä.
Polaroid on onnistunut laskemaan Android-laitteidensa hinnan suorastaan naurettavan alas 129 ja 229 dollariin. Molemmat vaikuttavat hintaluokassaan kohtuullisilta vaihtoehdoilta ja erityisesti pienempi M7 tarjoaa Googlen Nexus 7:lle kovaa vastusta ainakin paperilla. Laitteita odotellaan myyntiin kevään aikana, mutta kansainvälisestä julkaisusta ei ole tarkempaa tietoa.

Lue myös nämä
Tägit
Android Polaroid M7 Polaroid M10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.