Katsaus LG:n vuoden 2013 televisioihin - mukana neljän millimetrin jättiläinen

Valtteri Ahonen
7. tammikuuta, 2013 18:43

LG on lanseerannut uudet LED-televisiomallinsa. Aiempia malleja ohuemmat ja nopeammilla prosessoreilla varustetut mallit on varustettu myös Magic Remote -kaukosäätimen uudella versiolla.
Samsung ehti jo aiemmin lanseerata suurella äänellä ääniohjattavat televisiomallinsa, ja LG on samalla tiellä. Magic Remoten kanssa LG:n uutuudet ymmärtävät sekä puhetta että katsojan eleitä. CES-messuilla LG painotti, kuinka paljon hienovaraisempia LG:n televisioiden ohjauseleet ovat kuin kilpailijoiden.
LG on myös panostanut langattomiin yhteyksiin. Aiemmin vain huippumalleihin kuulunut 2nd Display -toiminto kuuluu nyt kaikkiin LED-TV-malleihin. Sen avulle TV-kuva voidaan välittää langattomasti iOS- sekä Android-puhelimiin. Lisäksi LG:n Miracastin avulla liikenne onnistuu myös toiseen suuntaan.


Päivitetyn kaukosäätimen lisäksi yhtiö kertoi äänenlaadun parantamisen olleen uusien televisioiden suunnittelussa yksi suurimmista prioriteeteista. Tämän johdosta useat LG:n uudet mallit sisältävät sisäänrakennetun subwooferin eli bassokaiuttimen, jolla tavanomaiseen onttoon televisioääneen saadaan syvyyttä.
Yhtiö esitteli myös kaksi uutta Ultra HD -televisiota. Jo aiemmin paljastettu 84-tuumainen 84LM960V saa seurakseen 55- ja 64-tuumaiset mallit. UHD-kuvan resoluutio on 3840 x 2160, ja siitä odotetaan seuraavaa, FullHD-kuvan korvaavaa standardia. Kaikki paljastetut mallit skaalaavat "tavanomaista" kuvaa ylöspäin, joten vanhemmatkin ohjelmat näkyvät oikein.
Yksi mielenkiintoisimmista - vaan ei edullisimmista - uutuuksista on 55-tuumainen 55EM970V OLED-televisio. Luksustelevisio on vain neljä milliä paksu, minkä lisäksi sen sanotaan olevan todella kevyt. TV tukee luonnollisesti LG:n passiivi-3D-tekniikkaa ja kaikkia Smart TV -ominaisuuksia. Ruutu on toteutettu WRGB-pikselöinnillä (RGB + white), jonka luvataan mahdollistavan erityisen puhdas valkoinen väri.


55EM970V:n hintapyynti on noin 11 miljoonaa Etelä-Korean wonia, mikä vastaa kutakuinkin 10 000 Yhdysvaltain dollaria. Laitteen on kerrottu saavuttavan ensimmäiset tilaajat helmikuussa. Pohjoismaiden saatavuustiedot ilmoitetaan myöhemmin.

Lue myös nämä
Tägit
LG Smart TV LG 55EM970V LG 84LM960V
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.